Vi er selvfølgelig på facebook også...
Camilla Vikan

Camilla Vikan

fredag, 27 august 2021 08:35

TURNHALL TIL ALLE

Prosessen med turnhall går fort fremover nå!

Skisseprosjektet er endelig ferdig og turnhallsaken skal opp i Formannskapet allerede 7. september, Utvalg for oppvekst og kultur den 23. september, og endelig i Kommunestyret den 30. september. Da satser vi på at det blir fattet vedtak om å bygge hallen og å bevilge penger til det.

 

I den forbindelse har vi oppdatert vår TURNHALL TIL ALLE-folder og tilpasset den prosjektet på Stangnes.

Dere vil alle få den ved sesongstart i uke 36, men heftet ligger vedlagt nederst i linken for nedlastning.

 

Husk at nå er det viktig å snakke om turnhallprosjektet med alle dere kjenner, og særlig med politikere :-)

 

Last ned TURNHALL TIL ALLE-folder

mandag, 09 august 2021 20:11

Oppstart turn mandag 6. september

Hei alle sammen og vel overstått sommerferie!  

 

Vi er i gang med planlegging av sesongen 2021-2022 og vil i første omgang informere om at oppstart planlegges fra uke 36, dvs fra mandag 6. september.

 

Det er fortsatt vaksinering i Harstadhallen og med mindre det kommer endringer i løpet av de nærmeste ukene vil vi trene i Seljestadhallen i september og oktober. I så fall må vi arrangere en dugnad for flytting av utstyr i uke 35. Det kommer mer info om det etter hvert.

 

Nyt de siste feriedagene med sol og varme, så ses vi i hallen om ikke lenge!

tirsdag, 29 juni 2021 07:31

Vaksinering i Harstadhallen

Som dere kanskje har sett i media, har kommunen flyttet massevaksineringen til Harstadhallen. Det er vel og bra og vi håper det går fort og greit med vaksineringen og at alle som får tilbudet takker ja og stiller på timen sin, slik at høsten og vinteren i minst mulig grad blir preget av pandemien. Vi ønsker kommunen lykke til med det viktige arbeidet!

 

Det som bekymrer Harstad turnforening og hele harstadidretten, er at kommunen pt planlegger å bruke et av Harstad kommunes viktigste idrettsanlegg, Harstadhallen, til vaksinering også i høst, i første omgang ut oktober.

 

Ut fra erfaringene så langt med forsinkelser i leveranser, planer om å også vaksinere ungdommer i alder 12-18, og muligens en tredje dose for spesielle grupper, mener vi at det i så fall er stor fare for at det vil kunne bli vaksinering i HH hele høsten. Det vil være svært krevende både for oss, men særlig for basket og innebandy og for Lia-Brage ift både treninger og kamper, og da de i større grad enn oss er avhengig av underlaget/gulvet i HH.

 

HTF er blitt tildelt nokså bra med treningstid i Seljestadhallen i kommunens «nødtreningsplan» for september og oktober, og vi er takknemlige for det, men ser ikke frem til hverken flytteprosessen med alt utstyret, eller noe redusert treningstid i Seljestadhallen. Dersom det blir slik skal vi selvsagt gjøre det vi kan for å legge til rette for et godt turntilbud også i høst.

 

Vi mener likevel at det er en svært dårlig prioritering å bruke HH til massevaksinering etter 1. september, all den tid det fra da primært vil være gruppen 35-45 år, samt andre dose for 55-65 og 18-35 år som skal settes. Vi mener klart at kommunen bør reelt vurdere andre alternative steder for å gjøre dette, og har spilt inn flere forslag i så måte. Vi har også tilbudt oss å bidra med dugnad for flytting av vaksinestasjonen slik at HH blir frigjort til 1. september.

 

Det er de færreste kommunene som velger å gjennomføre denne langvarige massevaksineringen i idrettsanlegg, da det er stor enighet om at barn og unge, idretten og frivilligheten har lidt nok under pandemien allerede. Frafallet i direttslagene og i frivillige organisasjoner er også stort over hele landet. NIF og særforbundene har også uttalt seg svært negativt til bruk av idrettsanlegg til dette formålet.

 

HTF jobber sammen med harstadidretten og Harstad idrettsråd med å få kommunen til å finne en bedre løsning for vaksinering fra 1. september. Idrettsrådet har alt hatt møte med kommunen om dette, der vi oppfatter at kommunen har lovet å se på dette på nytt for perioden etter 1. september, men jeg venter vel ingen avklaring på dette før etter sommerferien.

 

HT har skrevet litt om dette allerede, men vi forventer flere oppslag om dette etter hvert.

https://www.ht.no/sport/2021/06/10/Ber-kommunen-vurdere-alternative-steder-for-vaksineringen-%E2%80%93-Denne-gangen-kunne-noen-andre-tatt-smellen-24104621.ece

 

Vi vil holde dere orientert her på Spond og på hjemmesiden og Facebook i løpet av sommeren, så håper jeg vi ser dere alle på turn igjen når vi starter opp i høst, ca 1. september.

 

I mellomtiden må dere husk å fremsnakke turnhallprosjektet vårt!

Side 3 av 3

Nyttige lenker

Adresse

Harstad Turnforening
Postbox 136
9482 Harstad
leder@harstadturnforening.no
medlemsansvarlig@harstadturnforening.no

Bankkontonr: 47300919037

 

Adresse

Harstad Turnforening
Postbox 136
9482 Harstad
leder@harstadturnforening.no
medlemsansvarlig@harstadturnforening.no

Bankkontonr: 47300919037

 

Alle rettigheter reservert Harstad Turnforening
Utviklet av John-Eilif Eliassen