Vi er selvfølgelig på facebook også...
Camilla Vikan

Camilla Vikan

7. desember velger komiteen hvilke 3 av de 11 fylkesvinnerne som sendes til Idrettsgallaen første helga i januar.

HTFs nominasjon av Rolf Hall:

 

Harstad turnforening er et idrettslag med lange tradisjoner. Klubben fyller 125 år i 2023. Harstad turnforening har drevet med apparatturn i mange år på høyt nivå, men har de siste tiårene hatt fokus på troppsturn, dette som følge av stor medlemsmasse og mangel på turnhall med fast oppmontert turnutstyr. I fjor startet vi også opp med Rytmisk gymnastikk (RG), og når vi får turnhall våren 2024, drar vi i gang med apparatturn igjen også. Kanskje vi våger oss ut på cheerleading og parkour også…Klubben har ca 400 medlemmer og ca 320 aktive gymnaster fordelt på ca 18 partier, og ca 450 håpefulle på ventelisten.

 

Harstad turnforening vil nominere vår supre trener Rolf Hall, født 1952, til Årets ildsjel 2023. Rolf har svært lang fartstid i turnforeningen. Han har selv vært aktiv turner på kretsnivå i Ofoten og Sør-Troms gymnastikk-krets frem til 18-årsalderen, før han ble trener fra 1970, og har nå vært trener i Harstad turnforening i minst 52 år. Han er fortsatt en av våre aller mest aktive trenere til tross for at han er 70 år, og det er ingenting som tyder på at han har tenkt å slutte på lenge. Han er svært sprek og gjør alle tenkelige turnøvelser sammen med gymnastene, både på trening og på oppvisning.

 

Rolf er en fantastisk engasjert frivillig som pt er trener på tre partier, og som ofte også vikarierer som trener på andre partier når noen er syke eller på reise. I tillegg hjelper han alltid til når det trengs på alle partier når han ikke har trening selv. Han er alltid først i hallen alle dagene i uka, låser opp og starter med opprigging av utstyr, og han er alltid den siste som går etter nedrigg og rydding.

 

Han er svært godt likt av alle i klubben og har en egen evne til å se alle, fra de minste gymnastene våre på 3 år, til alle barn og unge på breddepartiene, gymnastene på konkurransepartiene og til de voksne på GymX, samt foreldre og trenere. Han er veldig flink til å gi ros til alle som gjør en innsats for foreningen og for våre barn og unge, og han er en sann inspirasjon for oss alle. Han har alltid noe å lære bort og å tilføre på alle nivåer. Han viser en spesiell omsorg for nye gymnaster og passer på at alle alltid får utfordringer på sitt nivå. Han har også en svært viktig posisjon for de eldre ungdommene våre som driver med breddeaktivitet. Rolf er også svært inkluderende både ift. nyankomne til landet, og har også bidratt på paraturn.

 

Han er først i køen på alle dugnader og har bidratt på mange reiser som trener og reiseleder, både til oppvisninger, stevner og konkurranser. Han nekter å ta imot vårt symbolske årlige trenerhonorar på kr 1500, og handler ofte førstehjelpsutstyr mv. til klubben, ofte uten å kreve utlegg dekket.

 

På alle våre interne oppvisninger er han den selvsagte organisator for defilering og tar godt vare på fanen vår som er «nesten like gammel som Rolf». Rolf fikk den lokale ildsjelprisen i Harstad i 2014, og ble i 2019 hyllet av klubben for sin trenerinnsats med en gravert turkniv.

 

I tillegg til sitt daglige engasjement for Harstad turnforening er Rolf fortsatt aktiv i Harstad Innebandyklubb, og går ofte rett videre til innbandytrening etter 2-4 timer med turn i hallen. Der er han med som spiller på treninger, han rigger, rydder og mopper og deltar som frivillig ved kamper og arrangementer for klubben. I tillegg til dette er han svømmetrener og er aktiv i styre og stell i Harstad helsesportlag, i Røde kors og han har også vært aktiv i Harstad dykkerklubb. Vi blir ikke forundret om han også er aktiv i flere lag og foreninger som vi ikke vet om.

 

På toppen av det hele deltar han ofte på andre dugnader (som han ofte initierer selv) og vi kunne lese i avisen at han for ikke lenge siden hadde ryddet 150 kg piggtråd fra krigens dager, for at ingen på skogstur skulle skade seg. Det er heller ikke uvanlig å se han rydde skog i og rundt turløyper og å passe på og gjøre rent i gapahuker mv.

 

Vi kan vanskelig se at noen kan fortjene prisen som Årets ildsjel mer enn Rolf Hall, og vi håper han vil bli vurdert nå når han er fylt 70 år og at han får prisen i 2023 når klubben vår også fyller 125 år. Vi gleder oss til fortsatt å ha han med som trener og håper å ha han med i mange år fremover, og vi gleder oss masse til igjen å se han som trener i apparatturn når turnhallen vår er på plass om ca 1,5 år.

 

Hurra!!! Gratulerer kjære Rolf Hall!

www.ht.no

www.iharstad.no

 

onsdag, 05 oktober 2022 11:10

Turnhallanbudet utsatt igjen

Kommunen har igjen avlyst anbudskonkurransen for turnhallen, men vil snarlig legge den ut på anbud igjen på nytt.

Denne gang skyldes avlysningen forsinkelser i reguleringsplanprosessen for Stangnes idrettspark (inkl. området for turnhallen). En reguleringsplanen er en tidkrevende prosess med offentlig høring og flere runder politisk behandling. Slik det ligger an nå vil planen komme til første gangs behandling i Plan- og næringsutvalget 10. oktober. Deretter følger 6 uker offentlig høring og etter planen skal reguleringsplanen behandles endelig i Kommunestyret i januar 2023.

Vi antar at grunnen til den forsinkede reguleringen skyldes manglende koordinering mellom disse prosessene, men vi har så langt ikke fått en full forklaring på grunnen til forsinkelsen. Vi oppfatter at kommunen og den eksterne rådgiveren nå jobber så raskt som mulig med å få på plass reguleringsplanen. Vi vil snarlig bli innkalt til et nytt brukermøte hos kommunen der vi vil bli oppdatert på begge prosessene.

Problemet nå er at kommunens anbudsprosess for bygging av hallen ikke har vært godt nok synkronisert med reguleringsplanprosessen, og det var i anbudsprosessen lagt opp til byggestart i november. Byggestart for hallen må nå endres til ca februar 2023, når reguleringsplanen er vedtatt og det er gitt byggetillatelse for hallen.

Kommunen har ansett dette å være en så stor endring av konkurransen at de mener de måtte avlyse og lyse konkurransen ut på nytt, med nye datoer for oppstart og ferdigstillelse. Vi vet enda ikke hva som blir ny ferdigstillelsesdato, men håper det blir flere gode tilbud, og at det ikke medfører særlig lang forsinkelse ift. vår innflytting i hallen.

Oppsummert gir dette nye ca 3 mnd forsinkelse for turnhallprosjektet vårt. Det er svært beklagelig for oss og for våre over 300 gymnaster, og alle på ventelisten, og for harstadidretten for øvrig, men vi må bare ha tillit til at kommunen sammen med de eksterne rådgiverne nå jobber så raskt som mulig for å få både reguleringsplanprosessen og anbudsprosessen i mål. Det viktigste er selvsagt at dette blir gjort riktig og at turnhallen blir realisert så raskt som mulig.

I mellomtiden må vi jobbe videre med våre to viktige prosjekter som er turnutstyrsanskaffelsen vår og finansiering av denne, samt å bygge foreningen vår for en fremtid i turnhallen.

Vi Har nå økt antall medlemmer til ca 400 (over 300 gymnaster) og har i høst startet opp 3 nye partier, og er i gang med et fjerde nytt parti. Over 100 nye barn og unge har i sommer og høst fått tilbud om plass i turnforeningen. Det er fantastisk i en periode der mange klubber og foreninger sliter med å komme tilbake på normalt medlemsnivå etter coronaen. Det er vanskelig å se at vi nå kan vokse mer uten mer treningstid i hallen.

Forrige helg hadde vi i tillegg en rekke nye og gamle trenere på trampettsikringskurs i Narvik, og på trampolinesikringskurs i Tromsø. Gratulerer til alle trenere som nå er sertifiserte sikrere på tumbling og trampett, og til Leif som er blitt sikrer på trampoline. Parallelt med dette jobber vi med utstyrsanskaffelsen vår, sponsorer og støttespillere til foreningen, for å sikre finansiering av utstyrskjøpet.

Neste uke er det utlevering av sokkeposer til høstens Bambusa-dugnad på alle partier, og vi håper å klare å slå vårens dugnadsbeløp på nesten 94.000 kroner. Stå på alle sammen, så klarer vi sammen å finansierer vår del av turnhallprosjektet, turnutstyrsanskaffelsen.

Det kommer mer informasjon fra oss i styret om turnhallanbudet og reguleringsplanprosessen straks vi vet noe mer.

God høstferie alle sammen så ses vi igjen til uka.

fredag, 27 mai 2022 06:57

HTFs våroppvisning onsdag 1. juni

Onsdag 1. juni kl 17:30 har vi vår årlige sesongavslutning i Harstadhallen.

Der får vi se showet HTF deltok med på Barnekretsturnstevnet i Tromsø, samt at de enkelte partiene får vist frem hva de har jobbet med i vår.

 

Det blir selvsagt også cafe med kaker, vafler, pølser, kaffe og brus mm.

 

Dørene åpnes kl 16:30. Man kan betale med kort, Vipps eller kontant. Inngang er kr 100 for alle over 16 år. Overskuddet settes på sparekontoen for turnhall.

 

Gymnastene bes stille ferdig skiftet partivis ned i hallen kl 17:00. Kjøreplan bli lagt ut etter trenermøtet på mandag. Dugnadslista er heldigvis snart fylt opp og det er supert med så god oppslutning fra dere foreldre.

 

Vi mangler fortsatt hjelp med noen kioskvakter men håper noen melder seg til arrangementsansvarlig Mats i løpet av de nærmeste dagene.

 

Velkommen alle sammen!

tirsdag, 26 april 2022 12:26

Oppdatering Bambusa-dugnad i uke 21

Håper alle er klare til å starte sokkesalg!
Minner om viktige datoer i forbindelse med vårens Bambusa-dugnad:


Alle som har fått utlevert en pose, må sørge for å Vippse 1000kr til sin dugnadsansvarlig innen 3. juni. Usikker på hvem du skal Vippse til? Send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Om noen ikke har fått utlevert pose, ta kontakt med meg eller dugnadsansvarlig ved aktuelt parti. Usikker på dugnadsansvarlig? Send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Dugnadsansvarlige må huske på å innbetale til HTF innen utgang av uke 23.

 

 

Opprinnelig tekst:

Harstad turnforening skal i 2022-2023 investere 5-7 millioner kroner i turnutstyr og innredning i den nye turnhallen.

Byggestart for hallen vil være på sensommeren i år, og skal være ferdig høsten 2023, når HTF fyller 125 år!
Det blir hent fantastisk for alle våre eksisterende gymnaster, for de 440 på ventelisten og for de andre idrettslagene i byen.

 

For å skaffe finansiering til dette må vi alle i HTF bidra, både med kontingent og treningsavgift, og med dugnader. Både vinteroppvisningen og sonemesterskapet gav overskudd i titusenkronersklassen. I tillegg jobber vi i styret og i turnhallgruppa med sponsorer og støttespillere, samt gavefond etc.

 

HTF har inngått avtale med Bambusa om å gjennomføre en dugnad med sokkesalg i vår og en i høst. Bambusa lager høykvalitetssokker av miljøvennlig bambus. Det er svært gode ig miljøvennlige produkter med god passform. Les mer om Bambusa her bambusa.no

 

Dugnaden består i at alle gymnaster i HTF får en pose med 5 pakker med sokker (5 par sokker i hver pakke) som de må selge eller kjøpe til familien. Ved flere gymnaster i en familie får familien en pose. Sokkepakkene selges for kr 200 pr pakke og til sammen utgjør de 5 pakkene i hver pose kroner 1000. Pakkene kan kjøpes til familien til eget bruk eller kjøpes og brukes som gaver etc. De kan selges til familie, naboer, venner og kjente, men må selges eller kjøpes som en salgsdugnad i løpet av 4 dager (for å unngå mva) i uke 22, fra 30. mai til 2. juni. Innbetalingen på kroner 1000 fra hver familie gjøres på Vipps innen 3. juni.

 

Sokkepakkene utleves uka før, uke 21. Vi kommer tilbake med mer detaljer om utlevering og innbetaling etc. Innen den tid må hvert parti oppnevne en dugnadsansvarlig blant foreldrene, i samarbeid med hovedtrener på partiet.

Oppgaven til dugnadsansvarlig bli å hente 1-2 esker med poser i uke 20 og levere disse posene ut på partiet (inntil 20 gymnaster/poser pr parti), og ta imot betalingen på kroner 1000 på Vipps i slutten av uke 23, og å innbetale dette til HTFs konto ved dugnadsslutt.


Vi håper dere alle vil bidra i dette felles løftet for å finansiere utstyr til ny turnhall. Om vi får dette til vil vi tjene inn over 200.000 kroner til turnutstyret til ny turnhall bare i 2022.

 

bildet logoer

Under finner dere signert protokoll/referat fra årsmøtet i HTF 29. mars. Ber alle gjøre seg litt kjent med det.

 

Som vanlig var det svært tynt oppmøte på årsmøtet og vi håper å bedre det til neste år med å kanskje arrangere et større medlemsmøte i forbindelse med årsmøtet, med fokus på ny turnhall og ny organisering av HTF.

I neste årsmøte håper jeg også at vi kan få på plass en ungdomsrepresentant i styret, og/eller at vi får med noen av våre eldste unge gymnaster, som ordinære styremedlemmer.

Som dere vil se og som det fremgikk av innkalling/sakspapirer er det vedtatt en økning av kontingent og treningsavgift med ca 40 %. Begrunnelse for det fremkommer av referatet.

 

Det er også vedtatt å starte tilsettingsprosess for å rekruttere og ansette både daglig leder og hovedtrener ila 2022 og 2023.

 

Styret vil fremover fokusere på å skaffe finansiering til utstyrsanskaffelsen til turnhallen, og vil jobbe med både sponsorer, støtte/gavefond og med dugnader fremover.

Heldigvis ga både vinteroppvisningen og SM Rekrutt fine overskudd som går inn i sparing til nytt utstyr i turnhallen.

 

Håper mange nytter sjansen til å sikre seg en god og forutsigbar strømavtale med Idrettsstrøm fra Polar Kraft.

 

Nå er det straks UVKTS og etter hvert BKTS…og deretter våroppvisning før sommerferien, men much to do før det! 

 

God påske, alle sammen!

Protokoll/referat årsmøte HTF 29.03.22

mandag, 21 februar 2022 07:59

UVKTS og BKTS

Ungdoms- og voksenkretsturnstevnet arrangeres på Finnsnes 23. april og Barnekretsturnstevnet arrangeres i Tromsø (TUIL-hallen) 21.-22. mai. Bare å holde av datoene allerede nå!

 

Vi kommer tilbake til påmelding mv.

mandag, 21 februar 2022 07:54

HTFs vinteroppvisning onsdag 2. mars

Da forsøker vi på nytt med forsinket juleoppvisning (vinteroppvisning) onsdag 2. mars fra kl 17:30. Vi kommer tilbake med mer informasjon snarlig, herunder ift dugnad mv.

 

Vi gleder oss til endelig å se alle gymnastene og dere foreldre i hallen igjen!

 

 

fredag, 28 januar 2022 09:53

Åpen hall - Utsettes til i vår

Pga av høyt smittepress ser vi oss nødt til å utsette vårt «Åpen hall»-arrangement. Arrangementet er planlagt som en feiring av vedtaket om å bygge turnhall i forlengelsen av Stangneshallen.

 

Vi vil gjennomføre dette arrangementet sammen med alle som vil delta og feire turnhallvedtaket, men vi ser oss nødt til å utsette det til smittesituasjonen og koronareglene gjør det enklere å gjennomføre det.

 

Vi kommer tilbake til dato, invitasjon og informasjon om påmelding. Vi ser for oss at det vil bli i løpet av våren/forsommeren, en gang etter påske.

 

Det innkalles med dette til årsmøte i Harstad turnforening for 2022, mandag 21. mars kl 20:00. Vi kommer tilbake til om årsmøtet blir avholdt som fysisk møte eller på Teams.


Saksliste:
1. GODKJENNE DE STEMMEBERETTIGEDE
2. GODKJENNE INNKALLING OG SAKSLISTE
3. VALG AV DIRIGENT, SEKRETÆR OG 2 REPRESENTANTER TIL Å UNDERSKRIVE PROTOKOLLEN
4. ÅRSMELDING FOR 2021
5. REGNSKAP FOR 2021
6. INNKOMNE FORSLAG OG SAKER
7. MEDLEMSKONTINGENT
8. BUDSJETT 2022
9. HTFS ORGANISAJONSPLAN
10. VALG

Fullstendig saksliste og sakspapirer til årsmøtet vil bli lagt ut på hjemmesiden harstadturnforening.no senest en uke før årsmøtet. Forslag som skal behandles på årsmøtet må være kommet inn til styret senest to uker før årsmøtet. Saker og forslag sendes på epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Styret i HTF ønsker alle våre gymnaster, trenere, frivillige og foreldre et supert 2022. Vi håper på et år med enklere tiltak ift korona etter hvert, og at vi i stor grad skal komme tilbake til en mer normalt trenings- og konkurransehverdag, med stevner og konkurranser som vi har savnet de to siste årene.


2022 blir et veldig spennende år for HTF med oppstart av bygging av turnhallen, og med starten på en nødvendig profesjonalisering av foreningens administrasjon, slik at vi er klare til å drive en langt større forening med egen turnhall i 2023.

Smittesituasjonen er for tiden nokså oversiktlig i Harstad med 1 til 10 nye smittetilfeller pr dag i romjula, hvorav de fleste er kjente nærkontakter eller tilreisende. Til sammen er det kommet 35 nye positive tilfeller på Luftveisklinikken siden julaften. Det er også kommet noen få tilfeller med omikronvarianten i byen, og det synes klart at denne varianten smitter betydelig lettere enn de forrige variantene.

Alle skoleelever i kommunen er oppfordret til å gjennomføre hurtigtest hjemme i løpet av dagen i dag og det er delt ut tester på skolene. Vi oppfordrer alle til å teste seg i dag. Trenere som har mulighet til å teste seg oppfordres også til det. Vi håper det gir ekstra trygghet ift å avdekke smittetilfeller som ikke alt er oppdaget, og at det vil bidra til å bremse den ventede smitteøkningen med omikronvarianten. Vi oppfordrer også alle til å vaksinere seg når man får tilbud om det.

Samlet gjør dette at styret føler seg trygg på at det er riktig å starte året med trening allerede fra mandag 3. januar, men vil minne om våre enkle koronaregler:

1. Vær hjemme om du ikke er helt frisk, og test deg ved mistanke om korona. Vær hjemme ved smitte i husstanden, eller hos andre du er mye sammen med.
2. Ha god hånd- og hostehygiene - Bruk håndsprit på vei inn og ut av hallen.
3. Registrering av deltakere og trenere i Spond for smittesporing og medlemsadministrasjon.

Husk også å ikke mingle mellom partiene i hallen.

Vi planlegger også å gjennomføre en forsinket juleoppvisning (vinteroppvisning) i Harstadhallen onsdag 26. januar dersom ikke smittesituasjonen setter en stopper for det. Vi håper da å i størst mulig grad kunne bruke dugnadslisten som ble laget før jul, men vi kommer nærmere tilbake til dette. Vi oppfordrer alle partiene til å fortsette foreredelsene til oppvisningen der vi slapp før jul.

Vi gleder oss til å se dere i hallen!

Side 1 av 3

Nyttige lenker

Adresse

Harstad Turnforening
Postbox 136
9482 Harstad
leder@harstadturnforening.no
medlemsansvarlig@harstadturnforening.no

Bankkontonr: 47300919037

 

Adresse

Harstad Turnforening
Postbox 136
9482 Harstad
leder@harstadturnforening.no
medlemsansvarlig@harstadturnforening.no

Bankkontonr: 47300919037

 

Alle rettigheter reservert Harstad Turnforening
Utviklet av John-Eilif Eliassen