søndag, 31 januar 2021 10:32

Benedicte gleder seg på barnas vegne: – Dette har vært drømmen min i ti år

Torsdag kom nyheten om at politikerne har vedtatt at et skisseprosjekt for en turnhall på Stangnes skal utarbeides med mål om et investeringsvedtak i oktober. Kommunedirektør Hugo Thode Hansen signaliserer at alt kan være klart til å ta de første saltoene i løpet av høsten 2022.

– Kommer til å bo i hallen

Små og store var ekstra smilende og ivrige på treningen i Harstadhallen torsdag kveld. Blant dem Benedicte Hass, hovedtrener for rekruttene.

– Jeg har drømt om dette siden jeg var lita og begynte med turn som 10-åring. Jeg har aldri trodd at noe skulle skje så lenge jeg var innblanda, men nå står jeg her med nyheten om at det endelig skal skje, sier Hass.

Planen til 20-åringen er riktignok å se litt mer av verden, enten neste år eller senere, men Hass garanterer at hun vil stille opp for turnforeningen i hallen på Stangnes hver gang hun er hjemme.

– Selv om hallen bygges for sent for meg, er jeg glad for at den kommer. Jeg har søsken som har ønsket seg hall lenge, og det samme har rekruttene jeg er trener for. De har mange år foran seg. Jeg er så glad på barnas vegne. Og for egen del: Jeg kommer til å bo i hallen så lenge jeg er i Harstad, sier Hass.

Det blir en milepæl for alle involverte. Veterantrener Rolf Hall strålte i Harstadhallen torsdag kveld.

Bortkastet tid

– Mange har ventet lenge, men jeg har ventet aller lengst på denne dagen. Jeg er så utrolig glad, sier Hall.

Lengsel, håp og drømmer om en turnhall har vært en snakkis på treningene i lang tid. Trenere og utøvere gleder seg til en bedre fremtid.

– Det har hele tiden vært et problem at vi må bruke store deler av treninga til å sette opp og rydde inn. En tredel går bort. Da blir treningstiden begrenset. Da jeg selv trente, fikk vi bare en times effektiv trening selv om vi hadde to timer halltid, sier Benedicte Hass.

Takker idretten i Harstad

Leder Geir Borch Karlsen er takknemlig for den støtten turn har fått fra idretten i Harstad.

– Vi ble stemte fram som førsteprioritet i anleggsutviklingen, og vi er spesielt takknemlige overfor isidrettene, som puffet oss foran seg blant førsteprioritetene, sier Borch Karlsen.

Nå skal turnlederne ta en pause – helt til mandag. Da går de i gang med å utarbeide riktig romprogram og spesifisere ønsker og kvalitetssikre disse til byggeprosjektet starter.

– Nå er penger til planlegging vedtatt. Forhåpentlig kommer penger til bygging i høst slik at vi er innflyttet høsten 2022, sier Borch Karlsen.